Wat is dropshipping

Verkoop uit eigen voorraad brengt kosten met zich mee: opslagkosten, transportkosten, voorraadadministratie, invoerrechten, enz. Veel (startende) ondernemers hebben daar geen budget voor. Voor hen is dropshipping een oplossing.

Hoe werkt het?

  • Je biedt de gekozen artikelen te koop aan via je eigen webshop, Marktplaats, Ebay, een party of in je stenen winkel.
  • Je neemt de bestellingen aan en jouw klant rekent bij jou af.
  • De bestelling met een minimum bestelwaarde van € 5,- aan artikelen exclusief BTW en verzendkosten voer je in de webshop van Dropshipper-online.nl in en je betaalt het totaalbedrag.
  • Dropshipper-online.nl verstuurt de bestelling met een anonieme pakbon naar de klant.
  • Bestellingen op werkdagen voor 15.30 uur geplaatst worden dezelfde dag verzonden.
  • Jij verzorgt de after sales. Dropshipper-online.nl neemt nooit contact op met jouw klant.
  • De overgebleven marge, verkoop - inkoop, is jouw winst.

Verzending

Verkopers die aan dropshipping doen willen graag de gegevens van hun leverancier geheim houden. Daarom worden alle bestellingen anoniem verstuurd. De pakbon bevat alleen de gegevens van jouw bedrijf. Op het pakketlabel komt als afzender Webwinkel-services te staan. Hier komt wel ons magazijnadres op te staan zodat de pakketdienst het pakket kan retourneren als het niet lukt om het te bezorgen.

De verzend- en handlingskosten zijn binnen Nederland € 5,70 per bestelling.

Let op: bij verzending naar het buitenland moet voor aflevering bij een bedrijf de bedrijfsnaam op het label vermeld worden en moet de toeslag voor verzending naar het betreffende land gekozen worden.
Indien een pakket niet af te leveren is, dan kunnen wij het opnieuw verzenden. De extra kosten hiervoor worden in rekening gebracht.

Verkoop

Een aantal verkopers houden showmodellen of monsters op voorraad, zodat eventuele kopers de producten eerst kunnen bekijken. Andere verkopers bieden de producten alleen aan in een webshop, op Marktplaats of op Ebay.

Voor enkele merken artikelen moet je website of verkoopkanaal goedgekeurd zijn voor je deze artikelen mag inkopen. Dit geldt met name voor enkele lingeriemerken. In het downloadcenter kun je vinden welke merken/artikelen dit zijn.

Verder zijn er enkele merken of productlijnen waarbij je je aan een minimale verkoopprijs moet houden. Het is uiteraard geen probleem om je prijs hoger te maken dan de aangegeven prijs of adviesprijs. Bij aanbiedingen kun je de prijs natuurlijk ook verlagen.

We try to update the site everyday

Registreer nu